JAZZ IS ART

JAZZ is ART: Apel deschis pentru proiecte artistice

În cadrul proiectului Music Gallery, lansăm apelul deschis Jazz is ART, prin care artiștii interesați sunt invitați să propună lucrări artistice care să reprezinte interpretări ale Jazz-ului sau ale muzicii altfel decât în format audio. Vor fi selectate 5 propuneri artistice care vor fi finanțate cu 3500 lei fiecare.

Echipa Jazz in the Park a creat expoziția Music Gallery din dorința de a folosi noi formate pentru a-i apropia pe oameni mai tare de muzică. Expoziția are formatul unei galerii de artă și conține o secțiune informațională despre jazz, pornind de la originile genului, cu multe particularități istorice și sociale, dar și o secțiune multimedia, cu multe echipamente de ascultare, redare și interacțiune cu muzica.

Credem că muzica este mai mult decât sunet: e fenomen social, e interacțiune, e un mesaj. Sentimentele date de muzică se pot regăsi și în alte forme decât sunete, iar prin Jazz is ART ne dorim să sprijinim publicul să descopere și alte aspecte ale muzicii.

DESPRE CONCURS

Concursul vizează identificarea a 5 lucrări artistice pe tema “Jazz is ART”.
Lucrările pot avea unul din formatele:

  • Artă statică: design grafic, fotografie, sculptură etc.
  • Artă interactivă/imersivă sau abordări inovatoare: instalații narative, experiențe senzoriale, instalații multimedia de orice fel: Kinect, AR, VR etc.
PREZENTARE PUBLICĂ

Lucrările artistice selectate și dezvoltate vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va fi organizată la Cluj-Napoca, în perioada 24 martie – 23 aprilie 2023, și în Iași, în perioada 14 mai – 16 iunie 2023.

APLICĂ

Pentru a te înscrie în concurs:

  • Descarcă Regulament concurs
  • Descarcă Formular concurs
  • Completează formularul cu toată informația solicitată
  • Pregăteste documente relevante pentru prezentarea lucrării artistice (schițe, randări, poze, grafică etc.)
  • Trimite formularul completat și documentele suport pe adresa contact@musicgallery.ro.

Înscrierile se fac până în data de 14 martie 2023 (ora 23:59, RO).

Music Gallery este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014 – 2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.